Viktigt att känna till…

Rensning av vattenlås
Hålla vattenlås i kök och badrum rensade är lägenhetsinnehavarens ansvar. Här finns länkar till ett par filmer på youtube som visar hur detta går till: 1. Rensa avloppet i handfat  2. Rensa avloppet i handfat och golvbrunn

Andrahandsuthyrning kräver alltid tillstånd
Andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen.
Det här gäller all andrahandsuthyrning, även om det rör sej om enstaka dagar. Får styrelsen kännedom om att det pågår otillåten andrahandsuthyrning av en lägenhet, kan det innebära att lägenhetsinnehavaren förlorar rätten till bostaden och blir avhyst. Blankett för ansökan om andrahandsuthyrning: kontakta fastighetskontoret. Ansökan måste ske i god tid.

Spiskåpa / köksfläkt
Byte av spiskåpa (”köksfläkt”). I Brynjan har vi en typ av ventilation i köket som på fackspråk kallas ”mekanisk frånluft” (fläktar på vinden suger ut luft från samtliga kök och badrum genom ett kanalsystem). Vanliga motordrivna köksfläktar får inte installeras. En sådan fläkt kan störa ventilationen för andra boende. Det som får sättas in är en kolfilterfläkt (som inte ansluts till ventilationen), eller en fläktlös spiskåpa som ansluts till ventilationssystemet. Vid en lägenhetstillsyn eller en kontroll av ventilationssystemet som görs med jämna mellanrum, kontrolleras bl a köksventilationen. Upptäcks en otillåten köksfläkt måste den bort. Rådgör gärna med styrelsen innan du byter spiskåpa i köket.

 

 


Top